menu
Word Lid
ONS HANDVEST VOOR BEERSEL

STOP DE STAD

Fietspaden en straten kun je herstellen, maar eens een dorpsgemeenschap verdwenen is, komt ze niet meer terug. Dat is onherstelbaar. Brussel is daar het levende bewijs van. Beersel moet daarom dringend werk maken van een actief woonbeleid met een absolute voorrang voor onze inwoners.

VOOR ELK KIND KINDEROPVANG

Voor 3 op de 4 kindjes is er geen plaats in Beersel. Beersel hoort daarmee bij de aller slechtste leerlingen van Vlaanderen. Kinderopvang is een basisvoorwaarde om actief te worden op de arbeidsmarkt, en dus een kerntaak van een overheid. Met Vlaams Belang in het bestuur voeren we die rigoureus uit!

OCMW: GEEN VLAAMS, GEEN CENTEN!

De niet aflatende instroom van migranten in onze gemeente zorgen voor piekende OCMW-uitgaven. Ons sociaal systeem wordt hierdoor onder druk gezet, waardoor onze eigen mensen uit de boot vallen. Onze lijn is dan ook kristalhelder: geen Vlaams, geen centen!

TRAJECTCONTROLES: WEG ERMEE!

De wildgroei aan trajectcontroles in Beersel hebben niets met verkeersveiligheid te maken, maar alles met een rinkelende kassa. Op één jaar tijd kwam niet minder dan 1 miljoen euro in het laatje. Wie enkele kilometers te snel rijdt, krijgt €53 boete. Deze keiharde aanpak van de autobestuurders staat diametraal tegenover de lakse aanpak van échte criminelen. We verwijzen deze gecamoufleerde belasting dan ook naar de prullenmand!

EEN HART VOOR ONZE BOEREN

Het Vlaams Belang kiest onverkort de kant van onze noeste voedselvoorzieners en wil het gezond boerenverstand opnieuw laten zegevieren. De aanhoudende aankoop van landbouwgrond met belastinggeld moet stoppen. Onze landbouwers verdienen respect, waardering en steun, geen boycotbeleid. Immers: zonder boeren, geen eten!

INSCHRIJVING SCHOLEN: EERST ÓNZE MENSEN

In Alsemberg, Beersel en Lot heeft een ruime meerderheid van de leerlingen in de basisscholen een andere thuistaal dan het Nederlands. Hierdoor keldert het onderwijsniveau, raken onze leerkrachten gefrustreerd en geven steeds meer meesters en juffen er de brui aan. Deze negatieve spiraal doorprikken we met een kordaat voorrangsbeleid. Wie in Beersel woont en minstens één van de ouders Nederlandstalig is, krijgt absolute voorrang.

CIRCULATIEPLAN OP DE SCHOP

De circulatieplannen in Lot en Huizingen zijn een sterk staaltje van auto-pest-beleid. Ze zorgen bovendien voor lange omwegen en dus meer uitstoot. Een lokaal bestuur moet mobiliteit vergemakkelijken, niet tegenwerken. Met Vlaams Belang aan het roer, gaan de circulatieplannen in Lot en Huizingen op de schop.

STOP PESTBELASTINGEN

Tijdens de afgelopen bestuursperiode werden er meer dan 100 belasting- en tariefverhogingen goedgekeurd door N-VA/Blauw en Lijst Burgemeester. Belastingen zoals die op de ‘economische bedrijvigheid’ en belasting op reclame-inrichting zijn zuivere pestbelastingen die ondernemerschap fnuiken in plaats van aanmoedigen. Die schaffen wij af.

VERENIGINGEN ZUURSTOF GEVEN

Onze verenigingen zijn het kloppend hart van onze gemeenschap. Onder het huidig gemeentebestuur gaven tal van verenigingen (Kegelfeesten, Wijkgroep Rond de Vaart,…) er de brui aan omdat het gemeentelijk materiaal te veel opsloeg of omdat er onvoldoende gemeentelijke steun was. Wij geven onze verenigingen opnieuw zuurstof en stellen gemeentelijk materiaal kosteloos voor hen ter beschikking.

GEEN SCHULDEN DOORSCHUIVEN

Een goede huisvader zorgt ervoor dat uitgaven en inkomsten in balans zijn en houdt een appeltje voor de dorst Vlaams Belang wil een slank lokaal bestuur dat zich focust op zijn kerntaken: kinderopvang, vlotte mobiliteit, veiligheid, parkeergelegenheid, bloeiend verenigingsleven en nette straten. Zo zorgen we voor maximale efficiëntie en bieden we perspectief aan wie na ons komt.

PERMANENTIE POLITIEKANTOOR: 24/7

Op de gemeenteraad bevestigde de korpschef dat er momenten zijn waarop geen enkele combi in Beersel rondrijdt. De aanrijtijd van de politie in Beersel bedraagt dan ook gemiddeld 17 minuten, wat 30 procent meer is dan het nationaal gemiddelde.

Komt daarbij dat de openingsuren van het politiekantoor in Alsemberg fors zijn afgebouwd. Het waarborgen van veiligheid is de meest fundamentele taak van een overheid. Vlaams Belang wil daarom een permanent toegankelijk politiekantoor in Beersel en op elk ogenblik minimaal één combi op ons grondgebied.


ZWEMMEN MAG GEEN PRIVILEGE ZIJN VOOR WIE ZICH EIGEN ZWEMBAD KAN VEROORLOVEN


“We gaan voor een zwembad voor Beersel”. Zo staat te lezen in het nieuwe programma van N-VA/Blauw. Ironie ten top, want laat het net deze partij zijn die er de afgelopen jaren alles aan gedaan heeft om het enige zwembad in onze gemeente te sluiten. Het Vlaams Belang legde op de Beerselse gemeenteraad een voorstel ter stemming tegen de sluiting van het provinciaal openluchtzwembad in Huizingen. De voltallige oppositie schaarde zich achter het voorstel, maar de meerderheid van N-VA, Lijst Burgemeester en Open VLD stemde het weg. Met Vlaams Belang in het bestuur gaan we resoluut voor de heropening van het openluchtzwembad in Huizingen met een gunsttarief voor inwoners van Beersel.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF