menu
Word Lid
Beerselaar Klaas Slootmans verkozen tot Senaatsfractieleider

Donderdag legde de nieuwe senatoren hun grondwettelijke eed af. Beerselaar en Vlaams Belang-parlementslid Klaas Slootmans werd daarbij verkozen tot voorzitter van de op één na grootste fractie in de hoge vergadering.

Slootmans behaalde bij de verkiezingen van 9 juni voor het Vlaams Parlement 22.781 stemmen. Het op twee na beste resultaat in de provincie Vlaams-Brabant. Dat stemmenaantal verzilvert Slootmans nu ook in de Senaat, waar hij unaniem voorgedragen werd door de 31-koppige Vlaams Belang-fractie om de senaatsploeg te gaan leiden.

Sinds de zesde staatshervorming vaardigen de deelstaten 50 deelstaatsenatoren af die zowel in het regionale parlement als in de Senaat zetelen. Het mandaat in de Senaat is weliswaar onbezoldigd.

De doelstelling van Slootmans is om zijn functie zo snel mogelijk overbodig te maken. “De Senaat is verworden tot een nutteloze praatbarak zonder beleidsfinaliteit en met 0,0 maatschappelijke impact. Anderzijds kost dit politiek circus de belastingbetaler 200 miljoen euro per legislatuur. Daar kun je 10 woonzorgcentra en 10 scholen mee bouwen. Zo'n schaamteloze verspilling van belastinggeld krijg je aan geen zinnig mens uitgelegd.”

Slootmans kondigt alvast aan om bij de start van de parlementaire werkzaamheden voorstellen in te dienen om de Senaat af te schaffen. “Het is dan aan de partijen die tijdens de campagne lippendienst hebben bewezen aan de afschaffing van de hoge vergadering om ook de daad ook bij het woord te voegen.”

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF