menu
Word Lid
Beersel voert 8 tariefstijgingen door: “Dit is geen gemeenteraad, maar een belastingsraad”

Het rommelde op de Beerselse gemeenteraad. Aanleiding waren 8 tariefstijgingen die zowel de ondernemers, de verenigingen als de burgers treffen. “Dit is geen gemeenteraad maar een belastingsraad”, klonk het bij Vlaams Belang.

Wie volgend jaar materiaal bij de gemeente ontleent, een bezoek wil brengen aan het Kasteel van Beersel of één van de gemeentelijke zalen huurt, zal daar vanaf 2023 een stuk meer voor moeten betalen. Ook voor een compostvat of de huur van een fietskluis zal meer neergeteld moeten worden. Gemiddeld gaan de tarieven met zo’n 15 procent de hoogte in. Eerder steeg ook al onder meer de belasting op begraafplaatsen en de belasting op de afgifte van administratieve stukken.

Vlaams Belang-gemeenteraadslid Klaas Slootmans veegde de meerderheid de mantel uit door te stellen dat de tariefverhogingen getuigen van weinig voeling en inlevingsvermogen met de mensen, de verenigingen en de ondernemers, die de eindjes nauwelijks aan mekaar krijgen geknoopt. Ook het feit dat bepaalde tarieven voor de tweede of de derde keer stijgen binnen dezelfde bestuursperiode zit de Vlaams Belanger hoog “Iedereen die van ver of van dichtbij in het verenigingsleven zit, weet dat het na corona bijzonder moeilijk is om nog een werking te kunnen garanderen en alle steun van het gemeentebestuur kan gebruiken”, aldus Slootmans. “In hun verkiezingspamfletten werpen de meerderheidspartijen (N-VA, Lijst Burgemeester, Open VLD) zich op als de beschermengelen van de verenigingen en de ondernemers, maar uit hun daden blijkt het tegendeel.”

Slootmans ergerde zich ook mateloos aan de koerswijziging van de N-VA. “Toen N-VA in de oppositie zat bekampten zij krak dezelfde tariefstijgingen met vuur. Nu ze zelf aan de knoppen zitten, keuren zij ze mee goed. Van enige consequentie kan je hen alvast niet verdenken.”

De tariefstijgingen werden uiteindelijk goedgekeurd door de meerderheid van Lijst burgemeester, N-VA en Open VLD. Vlaams Belang en Groen stemden tegen. Union des Francophones onthield zich.

Lees hier ook het artikel in Het Nieuwsblad.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF